Portobello ”rosolli”


”Herkullinen portobello rosolli on luomus, joka sopii jäädä kotitalouksien repertuaariin ikiajoiksi, niin herkullinen se on ja mukavaa vaihteulua sillirosolliin” – Sami Tallberg

Portobello ”rosolli”
4
40 min
500 g Champ portobelloa, kannat napsastu pois
8 kynttä valkosipulia,kuorittuna ja viipaleina
1 rkl Vihreäkeiju timjamin lehtiä
1 laakerinlehti
1,5 dl oliiviöljyä
4 rkl valkoviinietikkaa
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Punajuuret:
12 kpl kypsää punajuurta lohkottuna
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
reiluhko loraus oliiviöjyä
Herneet:
400 g pakasteherneitä
merisuolaa
Riisi:
2 dl riisiä
8 dl kasvislientä
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
muutama timjamin oksa
1 laakerinlehti
2 kynttä valkosipulia
Smetana + chili
1-2 prk smetanaa (tai kaura fraiche, jos haluat vegaanisen)
1 tl chili flakes
1 ruukku kirveliä, hienonnettuna

Leikkaa portobello sienet kahdeksaan osaan ja kypsennä öljyn ja mausteiden kera pannulla paistaen, niin että sienet ruskistuvat, mutta valkosipuli ei. Lisää joukkoon etikka ja anna kiehahtaa nopeasti. Keitä herneitä muutaman minuutin ajan suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä juoksevan kylmän veden alla. Valuta kuivaksi ja hienonna karkeasti veitsellä. Pese ja valuta riisi. Keitä aineksia paketin ohjeen mukaan. Laita ainekset kauniisti, mutta rennosti riviin vadille – ripottele kirveliä riisin ja punajuurten joukkoon. Lusikoi smetana päälle, mausta koko komeus vielä merisuolalla ja chilillä – yksinkertaista ja herkullista.