Porkkanapasteijat


Porkkanapasteija ovat mainioita ja helppotekoisia suolaisia suupaloja moneen juhlaan tai illanistujaisiin.

Porkkanapasteijat
10
30 min
500g torttu- tai lehtitaikinaa
200g Kymppi porkkanalaatikko-sosetta
1 dl juustoraastetta
1 muna
½ dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
muna
Pinnalle:
pellavansiemeniä tai juustoraastetta

Laita torttu- tai lehtitaikinat leivinpaperin päälle sulamaan. Leikkaa taikinat kahtia. Laita sulanut porkkanalaatikko-sose kulhoon. Mittaa joukkoon juustoraaste, muna ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Laita esim. lusikalla keskelle levyä nokare täytettä. Taita nurkat yhteen nyyttimäiseksi ja voitele pasteijat munalla. Ripottele pinnalle esim. pellavansiemeniä tai juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla +225°C (kiertoilmauunissa +200°C) noin 10-12 min.