Maltainen siemennäkkäri


Maltainen siemennäkkäri
10
1h
½ dl Tuoppi kaljamaltaita
1,5 dl kaurahiutaleita
½ dl seesaminsiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
1 dl Makukaura
1 tl suola
½ dl maissijauhoa (ei maissitärkkelystä, vaan maissijauhoa)
3 dl kiehuvaa vettä
½ dl rypsiöljyä

Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää 3 dl kiehuvan kuumaa vettä. Lisää rypsiöljy ja sekoita sekaisin. Levitä taikina kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Voit tasoittaa veteen kastelluilla sormilla taikinan tasaiseksi. Paista molemmat pellit 150 asteessa kiertoilmalla n. 35-40 min tai perinteisessä uunissa 35-40 min/pelti. Ota lämpö pois uunista ja jätä pellit vielä 15 minuutiksi uuniin niin näkkäri kuivuu vielä rapeammaksi.