Maltainen lihakaalilaatikko


Herkullinen mehevä kaalilaatikko syntyy Tuoppi Kaljamallasta käyttäen.

Maltainen lihakaalilaatikko
6
1h 45min
4 dl vettä
1 dl rikottuja esikypsytettyjä ohrasuurimoita
1 dl Tuoppi Kaljamallasta
1 kg valkokaalia
5 dl vettä
2 rkl siirappia
2 tl kuivattua meiramia
1/2 tl suolaa
400g jauhelihaa
1 iso sipuli
Voinokareita päälle

Lisää isoon kattilaan 4 dl vettä, ohrasuurimot sekä maltaat. Keitä hiljalleen 15 min. Lisää joukkoon 5 dl vettä, suikaloitu kaali, siirappi ja mausteet. Kuullota sillä aikaa pilkottu sipuli pannulla öljyssä. Lisää kattilaan ja paista myös jauheliha. Lisää myös tämä kattilaan. Sekoittele välillä. Kun seos on hautunut n. 30 min, kaada uunivuokaan ja lisää päälle voinokareita. Hauduta uunin alimmalla tasolla n. 45-50 min 200 asteessa.