Maltainen joululeipä


Valmista joulupöytään kinkun kaveriksi tuoretta joululeipää

Maltainen joululeipä
10
1,5
3,5 dl vettä
1 dl Tuoppi-kaljamaltaita
2 dl sokeroitua puolukkasurvosta (tai 3 dl kokonaisia puolukoita ja 2 rkl sokeria)
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1/2 dl siirappia
2 tl pomeranssinkuorta
n. 11 dl hiivaleipäjauhoja
Voiteluun:
1/2 dl vettä
1/2 dl siirappia

Sekoita maltaat kiehuvaan veteen ja anna olla 15-30 min (tai hyödynnä kotikaljan valmistuksessa syntynyt mallasmäski ja lisää tarvittaessa vettä). Survo puolukat ja lisää sokeria (tai käytä valmista puolukkasurvosta). Lisää maltaiden joukkoon hiiva, puolukkasurvos ja mausteet. Alusta jauhot taikinaan ja lisää voi. Kohota. Leivo taikinasta 2 leipää. Kohota ja leikkaa ristiviilto kohonneisiin leipiin. Paista 175 °C:ssa noin 45 min. Voitele lämpiminä siirappivedellä.