Lantturieskat


Lantturieskat ovat mietoja, herkullisia suupaloja loppuvuoden tarjottavaksi. Leivo kerralla reilu määrä ja pakasta osa myöhempää käyttöä varten.

Lantturieskat
10
1h
3 dl vettä
50 g tuoretta hiivaa
1 rkl suolaa
500 g Kymppi lanttulaatikkososetta
n. 13 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
75 g sulatettua voita

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää Kymppi lanttulaatikkosose ja sekoita. Lisää suola, jauhot ja lopuksi sulatettu voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se ei enää tartu kulhoon. Anna taikinan kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Jaa taikina 3 osaan ja kauli ohuiksi levyiksi vehnäjauhoja apuna käyttäen. Ota levystä pyöreällä pienellä muotilla tai juomalasilla ympyröitä ja laita palat leivinpaperilla vuoratulle pellille kohoamaan puoleksi tunniksi. Pistele rieskat haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.