Kikherneleipä ja korianterihummus


Kikherneet korvaavat osan jauhoista tässä herkullisessa kikherneleivässä. Murskaa pinnalle kikherneitä, ne paahtuvat rapeiksi leivän kypsyessä. Tarjoile kikherneleipä korianterihummuksen kera.

Kikherneleipä ja korianterihummus
4
1 h
KIKHERNELEIPÄ
1/2 tlk (380/230g) kikherneitä
2,5 dl vettä
1/2 ps kuivahiivaa
1 tl hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl Vihreäkeiju korianteria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
2 rkl rypsiöljyä
PINNALLE
2 rkl rypsiöljyä
suolaa
1 rkl murskattuja kikherneitä
KORIANTERIHUMUS
200 g kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku Vihreäkeiju korianteria
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa

Kaada valutettujen kikherneiden joukkoon kiehuva vesi ja soseuta sauvasekoittimella. Osa herneistä voi jäädä kokonaisiksi taikinaan. Tarkista, että seos on noin kädenlämpöistä, ennen kuin lisäät hiivan joukkoon. Lisää jauhot vähitellen koko ajan sekoittaen. Lisää öljy loppuvaiheessa ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia liinan alla. Muotoile leipä, nosta leivinpaperin päälle ja anna kohota noin 10 minuuttia. Tee veitsellä viiltoja leivän pintaan. Voitele leivät öljyllä ja painele pinnalle murskattuja kikherneitä. Paista kikherneleipä 175-asteissa uunissa noin 30 minuuttia.

Valmista korianterihummus leivän kohotessa. Huuhtele ja valuta kikherneet. Nosta herneet ja valkosipulin kynsi tehosekoittimeen korianterin kanssa (käytä myös varret) ja soseuta tasaiseksi massaksi. Nosta korianterihummus tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Tarjoa kikherneleipä korianterihummuksen kera.