Kauragranola salaatille


Inkiväärillä maustettu rapea kauragranola on herkullinen lisä salaattiin. Paahdetun viljan maku täydentää granolan. Makukaura toimii hyvänä kuitulisänä siemenistä valmistettavaan terveelliseen granolaan.

Kauragranola salaatille
4
45 min
1 kananmunan valkuainen
2 rkl öljyä
1 tl hunajaa
2 rkl Makukaura paahdettu vilja
1 dl kaurahiutaleita
½ dl kurpitsansiemeniä
½ dl auringonkukansiemeniä
ripaus suolaa
mustapippurirouhetta
jauhettua inkivääriä

Vatkaa valkuaisen rakenne kevyesti rikki ja lisää joukkoon öljy ja hunaja. Lisää joukkoon Makukaura, kaurahiutaleet ja siemenet. Sekoita. Mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja jauhetulla inkiväärillä. Kaada kauragranola uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä. Paista 160 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Tarjoa raikkaan vihersalaatin kera, joka sisältää jää- ja friseesalaattia, viinisuolaheinää ja rucolaa. Kaikki salaatit löytyvät tuoreina Vihreä Keiju annossalaattipussista.