Kasvisvartaat ja täytetyt pekonisienet


Kasvisvartaat maistuvat sellaisenaan tai muun grilliruoan seurana. Rennot kesäjuhlat juhlitaan grillin ympärillä. Voit paloitella reilusti kasviksia jo etukäteen ja jokainen juhlija voi koota oman suosikkivartaansa.

Kasvisvartaat ja täytetyt pekonisienet
10
1 h
200 g Champ valkoisia herkkusieniä
1 pieni kesäkurpitsa
200 g miniluumutomaatteja
10 pientä punasipulia
1 keltainen paprika
300 g varsiparsakaalia
400 g halloumijuustoa
Lisäksi:
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä
1/2 limetin mehu
ripaus kuivattuja chilihiutaleita
Täytetyt pekonisienet
10 kpl Champ grilli herkkusieniä
200 g ricottajuustoa
1/2 ruukku Vihreäkeiju oreganoa
200 g pekonia

Paloittele kesäkurpitsa, puolita kuoritut punasipulit ja paloittele paprika. Laita herkkusienet ja muut kasvikset puisiin varrastikkuihin yhdessä halloumijuuston kanssa. Valmista mausteliemi. Sekoita oliiviöljyn joukkoon suola, hienonnetut valkosipulinkynnet, puristettu limen mehu ja kuivatut chilihiutaleet. Sivele öljyä kasviksiin ja grillaa käännellen.

Poista grillisienistä jalat. Sekoita ricottajuuston joukkoon hienonnettua oreganoa ja painele seos sienien sisään. Paina sienten jalka täytteen sisään. Kääri Italian pekoni sienten ympärille, grillaa sienet käännellen.