Hernekeitto


Huuhdo ja liota herneet kylmässä vedessä yön yli. Poista mahdolliset roskat.

Keitä herneitä liotusvedessän n.1 tunti. Lisää kuutioidut lihat ja hienonnettu sipuli keittoon ja jatka keittämistä n. 1 tunti. Lisää tarvittaessa vettä.

Keitto on valmista, kun herneet ovat pehmeitä. Mausta suolalla ja meiramilla.

Kasvishernekeiton saat helposti, kun lisäät lihan sijaan juureksia, esim. 2 porkkanaa ja palan selleriä ja palsternakkaa. Lisää juurekset keitoon puolituntia ennen keittoon kypsymistä. Valmiin keiton voi maustaa myös sinapilla.

4
2h
500g Kymppi kuivattua hernettä
2L vettä
500g sianlihaa (luuton, kypsentämätön)
1 sipuli
2 tl suolaa
1 tl meiramia