Herkkusieni-kesäkurpitsalasagne


Herkkusieni-kesäkurpitsalasagne on helppotekoinen arkiruoka, joka vie kielen mennessään. Ihanan täyteläinen lohturuoka sopii mainiosti syksyyn. Kokeile!

Herkkusieni-kesäkurpitsalasagne
4
1,5 h
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipaprika
400 g Champ herkkusieniä
3 rkl rypsiöljyä
1 kg tomaattimurskaa
100 g tomaattipyreetä
1 kasvisliemikuutio
1 tl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
250 g sulatejuustoa
200 g juustoraastetta
2 kpl kesäkurpitsaa

Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Viipaloi herkkusienet. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää sipuli, valkosipulinkynnet, chilipaprika ja herkkusienet. Kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää tomattimurska, tomaattipyree, kasvisliemikuutio, mustapippuria myllystä ja timjamia. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää sulatejuusto, juustoraaste ja suolaa tarvittaessa, kuumenna. Leikkaa kesäkurpitsasta kuorimaveitsellä ohuita viipaleita pitkittäin. Jaa kastike ja kesäkurpitsaviipaleet kerroksittain reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 175-200 asteessa uunin keskitasolla 30-40 minuuttia.