Bataattipannukakut ja yrttisalsaa


Bataattipannukakut ja yrttisalsa tuovat tuulahduksen Väli-Amerikasta. Bataattien makeus pyöristää mukavasti salsan mausteisuutta. Bataattipannukakut toimivat erinomaisina alkuruokapaloina tai iltapalana. Salsan voimakkuutta voit säädellä chilillä.

Bataattipannukakut ja yrttisalsaa
4
45 minuuttia
400 g Kymppi Bataattisose (850g)
2 kpl kananmunaa
0,5 dl maitoa
0,5 dl voisulaa
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
suolaa
voita paistamiseen
Salsa
1 kpl punasipulia
3 kpl tomaattia
1 kpl chili (mieto)
0,5 dl Vihreäkeiju korianteria (karkeaksi leikattuna)
0,5 dl Vihreäkeiju lehtipersiljaa (karkeaksi leikattuna)
0,5 dl Vihreäkeiju minttua (karkeaksi leikattuna)
1 kpl limen mehu
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Valmista salsa leikkaamalla punasipuli ja tomaatit kuutioiksi. Poista chilistä siemenkota. Leikkaa chili pieniksi kuutioiksi. Sekoita salsan ainekset keskenään, mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita toisessa kulhossa bataattisose, kananmunat, maito ja voisula tasaiseksi massaksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Vatkaa massa tasaiseksi ja mausta suolalla. Paista voissa pannulla keskilämmöllä, kunnes bataattipannukakut saavat kauniin värin molemmin puolin.

Voit käyttää loput bataattilaatikosta vaikka juurespihvien tai bataattisosekeiton pohjaksi.